Türkiye’ye deniz getireceğiz

Bu seçim bir bakıma, “Kayseri’ye deniz getirme” projeleri açıklayanlar ile İzmir’e deniz getirecek olanlar arasındaki seçimdir. Atlantik sistemi partilerinin yerel yönetim projelerini, hayâlî denizler getirme...

Bu seçim bir bakıma, “Kayseri’ye deniz getirme” projeleri açıklayanlar ile İzmir’e deniz getirecek olanlar arasındaki seçimdir.
Atlantik sistemi partilerinin yerel yönetim projelerini, hayâlî denizler getirme vaatleri diye özetleyebiliriz. Bütün belediyeleri borca batırdılar ve kaynakları kuruttular. Ve şimdi uçuk projelerle seçmenin oyunu istiyorlar.
Onların Kayseri’ye deniz götüremeyeceklerini herkes biliyor.
Vatan Partisi ise, İzmir’e deniz getirecek!
Yalnız İzmir’e mi, İstanbul’a, İzmit’e, Trabzon’a, Ordu’ya, Giresun’a, Zonguldak’a, Antalya’ya, Mersin’e ve İskenderun’a da deniz getireceğiz. Bütün kıyı kentlerimizi denize kavuşturacağız. Kaybettiğimiz denizlerimize!
Bu işi başaran örnek belediyeler var. Edremit Belediye Başkanımız Kamil Saka, 32 yıllık belediye başkanlığı tecrübesiyle bunu kanıtladı.
Kıyılarımızı denize kavuşturmak, aslında Anadolumuzu ve Trakyamızı, bütün Türkiyemizi denizle buluşturmaktır. KAYBETTİĞİMİZ DENİZLER
Deniz, bu kentlerimizin kıyılarında duruyor. Ama kentlerimizin insanları, artık denizin kıyısında değiller. Kaldı ki, bugün denizlerimiz, dünkü denizlerimiz değil.
Atlantik sisteminin belediyeleri, bütün çöpleri halının altına süpürür gibi denizin altına süpürdüler.
İnsanlarımız ile denizlerimizin arasına duvarlar ördüler, betonlar çektiler.
Liman kentlerimiz vardı, artık onlar liman değil.
Kıyılarımızda balıklar ve yosunlar vardı. Şimdi yalnız anıları var.
Balıkçılarımız vardı, şimdi sinek avlıyorlar.
Vapurlarımız vardı, bizi işimize, sevdiklerimize ulaştıran, artık yalnız özlemlerimizde sefer yapıyorlar.
Denizin yosun ko...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar