Siyasal parti adları

Çocuklara isim koyarken ne olacakları belli değildir. İsim vermek, bir bakıma hayata müdahaledir. Ana baba, nüfus kütüğüne evlatlarının ismini yazdırırken hayat görüşlerini açıklarlar....

Çocuklara isim koyarken ne olacakları belli değildir. İsim vermek, bir bakıma hayata müdahaledir. Ana baba, nüfus kütüğüne evlatlarının ismini yazdırırken hayat görüşlerini açıklarlar. İsimler dilektir ve yönlendirir.

Ancak nam, hayatla kazanılır. O nedenle ad, eski Türklerde başarıdan sonra verilir. Eski Türk adlarına şöyle bir bakın, hep başarılmış bir eylemdir, Ögdülmüş, Kutalmış, Tölemiş gibi.

Bütün hakanların bir eski adı vardır, bir de sonra kazandığı adı. Örneğin İlteriş Kağan, ili derleyendir, ili düzenleyendir. Timuçin, hakan olunca Cengiz Han olmuştur. Yıldırım, Fatih, Kanunî gibi Osmanlı padişah adları da aynı geleneğin devamı sayılabilir. Atatürk adı da devrimle kazanılmıştır.

TARİHİMİZDE SİYASAL PARTİ ADLARI

Siyasal Partilerin isimleri de, insan isimleri gibidir. Bir program özetidir, bir bildiridir. Siyasal Parti, ismiyle aslında programını ilan eder, hedefini açıklar, yapacağı işi belirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar