FETÖ Darbesinin bastırılması ve Sakarya

Değer verdiğimiz, vatanseverliğinden kuşku duymadığımız bir dostumuz yazıyor, “15 Temmuz gecesinin Sakarya Savaşına benzetilmesi çok yanlıştır” diyor.ANKARA’YI KURTARMAK 31 Ağustos 2018...

Değer verdiğimiz, vatanseverliğinden kuşku duymadığımız bir dostumuz yazıyor, “15 Temmuz gecesinin Sakarya Savaşına benzetilmesi çok yanlıştır” diyor.
ANKARA’YI KURTARMAK
31 Ağustos 2018 günlü Rota’da şu vurgulanıyordu: “15-16 Temmuz gecesi, Türk-Amerikan Savaşının doruğudur. Bir tür Sakarya Savaşı! Eğer kaybetseydik düşman Ankara’yı ele geçirecekti. Bizlere de sanırım dağa çıkmak kalacaktı.”
15 Temmuz gecesi FETÖ Darbesinin ezilmesi ile Sakarya Savaşı arasındaki benzerlik, ikisinde de Ankara’nın kurtarılmasıdır.
Sakarya Savaşında düşmanı durdurmasaydık, Ankara Kalesi düşüyordu. Bilindiği gibi Devrimci Hükümetin merkezini Kayseri’ye taşıma hazırlıkları başlamıştı.
15 Temmuz gecesinde, FETÖ Darbesi başarılı olsaydı, ABD emperyalizmi Ankara’yı ele geçiriyordu.
Kuşkusuz Sakarya Savaşı sonrasında da, 15 Temmuz sonrasında da Türkiye’nin teslim olması diye bir olasılık yoktu. Ancak süreç çok daha çetin olacaktı.
15 TEMMUZ ZAFERİNİ PAYLAŞAMAYANLAR
Peki bu itiraz nereden geliyor?
15 Temmuz zaferinin değerini bilmeyen bir kısım Atatürkçüler var. O sevinci paylaşamayanlar var.
Hatırlayalım darbe gecesi bayraklarla caddelere dökülenler olmuştu. Balkonlara çıkıp göbek atanlar vardı. Tayyip Erdoğan düşmanlığından vatan ve millet duyarlılığını kaybedenler, ABD Gladyosunun darbe girişimini desteklediler. Darbe ezildiği için, bugün boyunları eğik. Ama bu kez de Ankara’dan İstanbul’a o darbecileri hapislerden kurtarmak için yürüdüler ve iktidar planlarını da PKK ve FETÖ mağdurları üzerine kurdular.
Eğer FETÖ Gladyosu, bir süre için de olsa iktidarı ele geçirseydi, h&uuml...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar