“Siyasetin çirkin yüzü...”

Belediye başkanlarının istifalarının perde arkasında olup bitenler, ileri sürülen “gerekçeler” ve gerçekler arasındaki yaman çelişkili çarpıtmalar, siyasetin çirkin yüzünü bir defa...

Belediye başkanlarının istifalarının perde arkasında olup bitenler, ileri sürülen “gerekçeler” ve gerçekler arasındaki yaman çelişkili çarpıtmalar, siyasetin çirkin yüzünü bir defa daha açığa çıkarıyor.
Her ne kadar “iktidara ilişik medya”da seçilmiş başkanların “tepeden tâlimat”larla, baskı, tehdit ve şantajlarla antidemokratik ve hukuka aykırı zoraki istifalara “hikmetler” izâfe edilip “normalmiş” gibi allanıp pullansa da, insaflı objektif değerlendirmeler yaman çelişkili çarpıtmaları açığa çıkıyor.

Mustafi başkanlarının, “başarısız olduğumuzu düşünmüyoruz, yorgun da değiliz, verilmeyecek bir hesâbımız da yok!” sözlerinin ardından “Liderimizin emrine uyarak başkanlığı bırakıyorum” diyerek ağlaya - sızlaya vedâlarına karşı, “başkanların onurlu şekilde görevlerini bıraktıklarını” söyleyen AKP sözcüsünün, “dâvâ hareketi”ne ve “partide herkesin kendisini bir ‘nefer’ olarak gördüğü”ne vurgu yaparak, “Eğer lider benden bunu istemişse ben bunu yaparım’. Lider, keyfilikle hareket etmez. Keyfiliğin olduğu yerde demokrasi yoktur. Antidemokratik bir uygulamanın temel niteliği keyfiliktir. Siyasî riskin olduğu yerde keyfilikten bahsedemeyiz” türü tezâtlarla dolu açıklamalarla “zoraki istifalar”a “anlam” yüklemeye yeltenmeleri çarpıklığı ele veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar