“Kelepçe!”

Seçim gecesi Başbakan’ın “balkon konuşması”nda herkesi kucaklanacağı ılımlı ve olumlu müsbet “Mevlâna mesajları”nın aksine hak ve hürriyetlere operasyonlar ne yazık ki...

Seçim gecesi Başbakan’ın “balkon konuşması”nda herkesi kucaklanacağı ılımlı ve olumlu müsbet “Mevlâna mesajları”nın aksine hak ve hürriyetlere operasyonlar ne yazık ki yoğunlaştırıldı.
Esasen demokrasiye, hukuka, hak ve hürriyetlere kelepçe, 25 Ağustos 2004 tarihli 481 sayılı MGK’nın “Türkiye’deki Nurculuk faaliyetleri ve Fethullah Gülen’e karşı yurtiçi ve yurt dışı eylem plânı hazırlanması” kararıyla devletin dinî cemaatleri tâkip ve fişlemeleriyle uygulamaya konuldu.

Peşinden Başbakanlık Uygulamayı Tâkip ve Koordinasyon Kurulu’nun (BUTKK), bakanlıklara, MGK Genel Sekreterliği’nden MİT’e ve Emniyet’e, YÖK’ten Diyanet’te bütün devlet kurumlarına gönderdiği “irticaî faaliyetlere karşı yürütülecek ‘ek eylem plânı’ maddeleri” konulu “gizli” ve “kişiye özel” direktifleriyle dinî grupların izlenip fişlenmesi resmen tamim edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar