İsrail’le “yeni işbirliği”ne karartma (1)

İki ülkenin resmî mercilerinin tesciliyle Türkiye’nin İsrail’le enerjiden turizme, ekonomik ticarî ilişkilere, silâh alımı ihâlelerine, savunma sanayi anlaşmalarına yenileri ekleniyor.Rusya ile krizin ardından...

İki ülkenin resmî mercilerinin tesciliyle Türkiye’nin İsrail’le enerjiden turizme, ekonomik ticarî ilişkilere, silâh alımı ihâlelerine, savunma sanayi anlaşmalarına yenileri ekleniyor.
Rusya ile krizin ardından Cumhurbaşkanı’nın “Bölgedeki son gelişmeler ışığında İsrail’le Türkiye ilişkileri normalleşmeli” çağrısı ve “İsrail’in maktullerin âilelerine tazminat ödemesi” ve “Gazze Şeridi’ndeki ablukaya son verilmesi” şartlarıyla işbirliğini arttırma müzâkereleri ivme kazandı.

Öncelikle İsrail gazetesi Haaretz’in ve Kanal 10’un İsrailli yetkililere dayandırdığı haberlere göre, Zürih’te İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Türkiye ile temasta bulunan elçisi Joseph Ciechonover ve İsrail istihbarat servisi MOSSAD’ın başına geçecek Ulusal Güvenlik Danışmanı Yossi Cohen’in, Türkiye Dışişleri müsteşarı Sinirlioğlu ile yaptığı görüşmede anlaşmaya varıldığı bildiriliyor.

Buna göre, İsrail, 20 milyon dolar tazminat ödeyecek. Karşılığında 31 Mayıs 2010’da Akdeniz’de 130-150 kilometre açıkta uluslararası sularda Gazze’ye insanî yardım götüren Mavi Marmara gemisini baskınla rehin alıp Hayfa limanına çeken, dokuz vatandaşı katlederek aktivistlerden bir kısmını yaralayan, günlerce yolculara fizikî-psikolojik işkence yapan İsrailli subay, asker ve sorumlulara mağdurların açtığı bütün dâvâlar kapatılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar