“Fırat’ın batısı” karambolu

Ankara’nın “kırmızı çizgileri” aşama aşama aşılıyor. En son “kırmızı çizgi” ilân ettiği “Suriye Demokratik Güçleri”nin Fırat’ın...

Ankara’nın “kırmızı çizgileri” aşama aşama aşılıyor. En son “kırmızı çizgi” ilân ettiği “Suriye Demokratik Güçleri”nin Fırat’ın batısına geçtiğine dair siyasî iktidardan garip teviller geliyor.
Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan sonra iktidar partisi sözcüsünün de “Bize gelen bilgiler, Fırat’ı geçen unsurların PYD olmadığı, daha çok Arap ve bölgede “koalisyon”la birlikte hareket eden gruplar olduğu yönünde” sözleriyle olup bitenlerin âdeta karartılıyor.

Oysa herkes biliyor ki, “Suriye Demokratik Güçleri”nin önemli bir kısmı Türkiye’den PKK’lıların da katıldığı PKK’nın Suriye kolu PYD’nin askerî kolu YPG militanlarından oluşuyor.

Ve tesbit şu ki, Türkiye, hârici ecnebi güçlerle bölgedeki yerel taşeronların sürdürdüğü “vekâlet savaşı”nda bir şey yapamıyor. Özellikle uçağının düşürülmesiyle uluslar arası zeminde eli daha da güçlenen BM Güvenlik Konseyi üyesi Rusya, Türkiye’nin yanıbaşında hava operasyonlarını sürdürürken, Türkiye sınır ötesi kara harekâtı bir yana hava harekâtına dahi yanaşamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar