“Bütün cemaatleri tasfiye” ikrarı

Mâlûm, 2007’de başlayan operasyonlar ve gözaltılarla Türkiye’nin bir numaralı gündemi olan başta Ergenekon ve Balyoz olmak üzere “darbeye ortam hazırlama ve darbeye teşebbüs” dâvâları...

Mâlûm, 2007’de başlayan operasyonlar ve gözaltılarla Türkiye’nin bir numaralı gündemi olan başta Ergenekon ve Balyoz olmak üzere “darbeye ortam hazırlama ve darbeye teşebbüs” dâvâları, “orduya kumpas kurulmuş” çarkıyla ardı ardına tahliyelerle ıskartaya çıkarılmıştı.

10 Mart 2014’te tahliye olanlardan biri olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Silivri Cezâevi kapısında, “Cemaatlerin, tarikatların kökünü kazıyacağız” demişti. 

Ardından -7 Kasım 2015’te- Aydınlık’taki köşesinde bu görüşünü yazan Perinçek, peşinden -2 Ocak 2016’da- Akit TV’de, “Erdoğan bizim mevzie geldi. Demokraside cemaatler olmaz. Bütün cemaatler tasfiye edilir, öncelik Gülen cemaatinde. Cemaatleri tasfiye edip okullarını kamulaştıracağız” iddiasını tekrarlamıştı. 

Perinçek, daha önce de cemaat operasyonlarının kendilerinin kitaplarına göre yapıldığını ileri sürmüşü. En son Habertürk’te Fatih Altaylı’nın “Teke Tek” programında, (13.1.16) “Türkiye Cumhuriyeti, müritler, dervişler, meczuplar, cemaatler ülkesi değildir” diye konuşan Perinçek, “Tayyip Erdoğanlar yanımıza geldi. Biz onların yanına gitmedik, kendi mevzimizde duruyoruz. Kendimizden kuşkulanmıyoruz. Erdoğanların mevzimize gelmesinden sevinç duyuyoruz” görüşünü tekrarlayıp bu konuda AKP iktidarının arkasında olduklarını söylüyor. 

Özetle, Perinçek’in, siyasî iktidarın “paralel devlet” perdesinde bir dinî cemaatle mücadelesinden memnuniyetini izharla “bütün cemaatleri tasfiye edilecek” tekrarı, Türkiye’de kimlerin kimin  yanında ve paralelinde olduğunu bir defa daha açığa çıkarıyor… 

Basının tekelleştirilmesi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında, farklı seslerin, özgün düşüncelerin kendini ifade imkânı bulduğu medyanın, sağlıklı bir kamuoyu için çok önemli olduğunu vurgulamış.

Medya mensuplarının “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlayıp, “Büyük, köklü ve güçlü ülkeler, çok sesli, renkli, etkin, modern teknoloji ile donatılmış basın yayın organlarına sahiptir. Günümüzde sağlam toplumsal yapısı, özgüveni yüksek, demokratik işleyişi kuvvetli, sosyo-ekonomik kimliği olan ülkelerin çok sesli medya organları, kendi vatandaşlarını dünyadaki gelişmelerden anında haberdar edebilme yeteneğine sahiptir” demiş. 

Keza “Medya bağımsız olmalıdır; basında çalışanlar, gazeteciler, haberciler ne derece özgür olursa, ülkenin demokrasisi de o denli güçlü olur” cümlesini sarfetmiş.

Bu ifâdeler, ister istemez TMSF ve çeşitli yollarla ya da iktidara yakın iş adamlarının “hükûmeti yeterince desteklemeyen” muhalif televizyon ve gazetelere el konulup tekelleştirilen basının vaziyetini sözkonusu ediyor.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar