Bütün cemaatler “kırmızı kitap”ta!

Esasen 25 Ağustos 2004 tarihli MGK’nın 481 sayılı “yurt içi ve yurt dışı Nurculuk faaliyetlerine karşı eylem plânı hazırlanması” kararının hükûmete bildirilmesiyle devletin dinî...

Esasen 25 Ağustos 2004 tarihli MGK’nın 481 sayılı “yurt içi ve yurt dışı Nurculuk faaliyetlerine karşı eylem plânı hazırlanması” kararının hükûmete bildirilmesiyle devletin dinî cemaatleri tasfiye plânı resmen uygulamaya sokuldu.
Peşinden “kırmızı kitap” Millî Güvenlik Siyaset Belgesi’nin 2005 güncellemesinde çıkarılan “irtica tehdidi” yerine “aşırı dinî örgütler ve “din istismarı” tehditlerinin eklenmesiyle Başbakanlığın ve devlet kurumların dinî cemaatleri izleme ve fişleme “eylem plânları” uygulamalarıyla devam etti.

Dönemin Cumhurbaşkanı Sezer’in yanı sıra Başbakan Erdoğan’ın en başta imzaladığı MGK kararının altında imzası bulunan dönemin Başbakan Yardımcısı A. Şener’in “Baskı olmadan imzayı attık” dediği MGK kararıyla dinî cemaat ve tarikatlara yönelik izleme ve fişlemeler olduğu belirtildi.

Bu durum, Başbakan eski Yardımcısı M. Ali Şahin’in, Meclis’te Bakanlar Kurulu’nda “iç düşman” kategorisinde “irtica ile mücadele birimi”nin kurulduğu ve “Başbakanlık Uygulamayı Tâkip ve Koordinasyon Kurulu her ay toplanıp, irticaî unsurlara yönelik tâkibat denetimleri yapıp raporladı, ayrıca kanunî düzenlemeler ve idarî tedbirler alındı” yazılı cevabıyla teyid edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar