Ankara, yeni tuzak komplolardan sakınmalı

Ankara’da hâlâ gündemin baş konusu Kuzey Irak iftirak referandumu.En üst düzeyde Cumhurbaşkanı’nın, “Son ana kadar Barzani’nin bu böyle bir şeyi düşüneceğine ihtimal vermiyorduk, demek ki...

Ankara’da hâlâ gündemin baş konusu Kuzey Irak iftirak referandumu.
En üst düzeyde Cumhurbaşkanı’nın, “Son ana kadar Barzani’nin bu böyle bir şeyi düşüneceğine ihtimal vermiyorduk, demek ki yanılmışız!” ikrarı tartışılıyor.

Öncelikle siyasî iktidarı destekleyen bazı yazarların referandumun “50 yıllık mücadele olduğu” tesbitiyle dikkat çektikleri gibi, AKP hükûmetlerinde bakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış bazı politikacıların da “Barzani’nin bu kararı bir gecede almadığı, davul-zurna çalınarak bu noktaya gelindiği” sözleri, hükümetin bir defa daha yanıldığı teyid ediliyor.  

Her fırsatta devletler arası ilişkilerin duygusal olmadığı, çıkarlara dayandığı savunmasıyla AKP Hükümeti’nin vahim çelişkileri ve tezatları tevil edilmeye çalışılıyor. Ne var ki, daha birkaç ay öncesine kadar, iktidar partisi kongresine dâvet edilen Barzani’nin “Türkiye seninle gurur duyuyor!” sloganlarıyla alkışlandığı, “devlet başkanı” muamelesi yapılıp kırmızı halıyla karşılanıp ağırlandığı, gelişinde havaalanlarına ve Başbakanlığa Irak Bölgesel Yönetiminin bayrağının çekildiği uçtan aksi uca savrulması, vizyonsuzluğu ve öngörüsüzlüğü ortaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar