2015 AB “İlerleme” Raporu (4)

AB diplomatlarının tesbitiyle, Türkiye’nin son 17 yılın “en kötü karrnesi” olan ve siyasî iktidar hesâbına sırf seçimleri olumsuz etkilememesi için iktidarın “isteği”yle...

AB diplomatlarının tesbitiyle, Türkiye’nin son 17 yılın “en kötü karrnesi” olan ve siyasî iktidar hesâbına sırf seçimleri olumsuz etkilememesi için iktidarın “isteği”yle açıklanması bir ay ertelenen AB İlerleme Raporu’na karşı Ankara âdeta şaşkınlık içinde.
Aday ülkelerin, demokrasi, özgürlükler, insanî gelişim, insan hakları, hukuk devleti, ekonomi, malî ve sosyal durumunu değerlendiren AB ölçümlerinin yer aldığı önceki raporlarda da onlarca kez “ilerleme yok” ve “endişeliyiz” denilirken, son raporda ilk kez “ciddî endişeler”le “demokrasi, özgürlükler, yolsuzlukla mücadelede ‘gerileme’ olduğu” gerçeğinin bildirilmesine karşı, Ankara7dan hâlâ AB’ye rest çeken söylemler savruluyor. Algı operasyonu politik atraksiyonlara başvuruluyor.

Bunun sebebi, şüphesiz bugün iktidarın AB’ye dair esaslı bir perspektifinin olmaması. Bundandır ki, başta yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, yolsuzluklarla mücadele ile ifâde özgürlüğüne dair Türkiye’nin kırık notunu gösteren rapora, hükûmet ve iktidar partisinden farklı tepkiler veriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar