Osmanlı Arşivi için millî mutabakat

Osmanlı Arşivi'nde kadroların darmadığın edilmesine karşı, partili partisiz çok insan bu yolun yanlış olduğunu yazmıştır. Bir vatan müdafaasında (ABD saldırıları), bir de Osmanlı Arşivi...

Osmanlı Arşivi'nde kadroların darmadığın edilmesine karşı, partili partisiz çok insan bu yolun yanlış olduğunu yazmıştır. Bir vatan müdafaasında (ABD saldırıları), bir de Osmanlı Arşivi meselesinde  aynı tavır alınmıştır.

10 yılda ancak yetişebilen arşivin uzmanlarının dağıtılmasının, devlet içinde paralel yapı kurmak ve sonra bir cemaatin yaptığı gibi devleti ele geçirmek isteyenlerin zemin yoklamasından başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bu birimde başarılı olurlarsa,  diğer birimlerde de aynı uygulamaya geçeceklerdir.

Arşiv ideolojilerin üstündedir ve şu gruba, bu gruba teslim edilemez. Yaygın söylenti: Said-i Nursî Cemaati'nin bir kolu, Osmanlı Arşivi üzerinde tahakküm kurmak istiyor. Said-i Nursî'ye dair bir vesika varsa, bu el altında yok edilecektir. Kendi kendilerine belge de üretirler. Türkiye'yi açmaz yola sokabilirler. Bir kesimin M. Kemal'e garazı malûm. Ya karşımıza işte bilmem hangi ülkenin casuslarıyla haberleştiği, bir araya geldiği belgesi, deyip karşımıza çıkarlarsa... Her şey mümkün.

Ergenekon, Balyoz... Benzer kumpaslarda, delil üretilerek yüzlerce insan hapislere tıkılmadı mı?!

Kısaca "Osmanlı Arşivi" diyoruz... Cumhuriyet Arşivi var ki, Cumhuriyetin kuruluşuna dair kıymetli vesikalar Ankara'daki bu arşivdedir. Maazallah "üretilen" belgelerle Cumhuriyet bile tehlikeye sokulabilir.

Daha önce yazdım... Kim olursa olsun, ilim erbabının başımızın üstünde yeri olmalıdır. Yeter ki art niyetsiz, ideolojisinin esiri olmadan işini yapsın, tarihi aydınlatacak vesikaları araştırıcıların kolay ulaşabileceği vaziyete getirsin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar