Sen kimin uşağısın?!

Dün yazdım, "biri", Türk milliyetçiliğini Abdülhamit'e karşı bir "tutum" olarak göstermişti. (Burada "tutum" ne demekse?!) Tuğrul Türkeş söz konusu makalesinde "Milliyetçiliğin bütün olumsuzluklara...

Dün yazdım, "biri", Türk milliyetçiliğini Abdülhamit'e karşı bir "tutum" olarak göstermişti. (Burada "tutum" ne demekse?!)

Tuğrul Türkeş söz konusu makalesinde "Milliyetçiliğin bütün olumsuzluklara, hücumlara, işgallere ve zorbalıklara karşı cansiperâne bir mücadele aracı olabileceğini ispat eden en büyük olay Türkiye'mizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde başlattığı Kurtuluş Savaşı'dır." der.

Dün adını verdiğim şahıs "Abdülhamid'e karşı mücadele eden İttihat Terakki'nin Türk milliyetçiliği 1. ve 2. Meşrutiyet'te büyümüş ve emperyalizme karşı verilen Kurtuluş Savaşı ile de kendini 'Atatürk milliyetçiliği' olarak geliştirmiştir." diyor.

M. Kemal de Abdülhamit'i indiren İttihat ve Terakkî içinden gelir. Milliyetçiliği farklı alanlara çekmek isteyenler M. Kemal'e tavır alamadıkları için, onun adıyla bir milliyetçilik uydurdular: Atatürk milliyetçiliği!

"Atatürk milliyetçiliği" meselesine gelmeden önce söyleyeceklerim var.

O şahıs "Ülkücülük" ara başlığı altında şu akla ziyan satırları yazar:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar