Keyfî gözaltı olmamalı

Afrin'den şehitlerimiz peş peşe geliyor ve çok üzülüyoruz. Ama ülkemizi korumak mecburiyetindeyiz.Ankara çok yerinde bir kararla Cerablus ve El-Bab'a girmiş, ABD/Rusya'nın planını bozmuştur. Eğer Afrin'e girmeseydik...

Afrin'den şehitlerimiz peş peşe geliyor ve çok üzülüyoruz. Ama ülkemizi korumak mecburiyetindeyiz.

Ankara çok yerinde bir kararla Cerablus ve El-Bab'a girmiş, ABD/Rusya'nın planını bozmuştur. Eğer Afrin'e girmeseydik, IŞİD'den aldığımız Cerablus ve El-Bab'a ABD/Rusya desteğinde PKK/PYD yüklenecek, muhtemelen daha ağır şartlarda mücadele edecektik.

Ama içimizdeki PKK destekçileri, güya savaşa karşılar. Onlara göre Türkiye Afrin'e harekât başlatmamalıydı.

TTB'nin, Afrin Harekâtı'nı "savaş" diye nitelendirip durdurulması için yaptığı çağrının satır aralarından asıl amaçlarını okuyabiliyorsunuz:

 "Savaş bir halk sağlığı sorunudur! / Biz hekimler uyarıyoruz:

Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. / Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir. / Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. / Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. / Savaşa hayır, barış hemen şimdi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar