Filistin'in Sevr'i

Trump'ın açıkladığı Filistin'i, Kudüs'ü gasp planı, bana 20. yüzyılın başında Türkleri Balkanlardan sürüp Anadolu'dan söküp atma projesi Sevr'i hatırlattı.

Sevr projesini inceleyin, bir de İsrail'in hazırladığı ve Trump'ın açıkladığı planı inceleyin... Çok benzer noktaları bulacaksınız.

Önce iki haritayı önünüze koyacaksınız. Zaten daraltılmış, Osmanlı sahası Anadolu'nun ortasında bir adacık; Boğazlar gitmiş, Doğumuzda devletler kurdurulmuş, güneyimiz batımız, bize karşı ittifak edenlerce bölüşülmüş.

Sevr, birilerinin iddia ettiği gibi öyle lalettayin düzenlenmemiştir. 433 maddelik proje çok ince hazırlanmıştır. Şark Meselesi'ni kökünden halledecek ve Türklerin esamesi artık okunmayacaktı. Zannettiler ki, Dolmabahçe Sarayı'nda işi bitirecekler. Çünkü Saray'daki Padişah ve Halife. Türkler çok mutîdirler; "Halife" zillullah... Alah'ın gölgesi. Karşı gelinebilir mi?! "Halife"ye karşı çıkan dinden çıkar! Bizi böyle aptal görüyorlardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar