Feministlerin fantezileri!

Feministler çok mutludur şimdi... Mahkeme, kadınları aşağıladığını iddia ettikleri "'müsait', 'boyalı', 'yollu', 'taze', 'oynak', 'kötü yola düşmek', 'esnaf', 'kötüleşmek', 'serbest'"...

Feministler çok mutludur şimdi... Mahkeme, kadınları aşağıladığını iddia ettikleri "'müsait', 'boyalı', 'yollu', 'taze', 'oynak', 'kötü yola düşmek', 'esnaf', 'kötüleşmek', 'serbest'" kelimelerinin argo tariflerinin Türk Dil Kurumu sözlüğünden çıkarılması kararını verdi. Dün yazdım.

TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin'le konuştum. Önce TDK'nın avukatıyla görüşeceklermiş. Sonra kurul toplayıp bir karara varacaklar. Ciddiye almamak gerekir diyorum ama mahkeme kararı... Bir izah getirilecek.

Ekşisözlük'te, birileri mahkeme kararı için "haklı karar" derken, abuk sabuk yazmışlar. Meseleyi ciddiye alan bir başkası "Yanlış karardır." diyor ve şöyle devam ediyor:

"TDK, bu kelimeleri subjektif bir değerlendirmeyle tanımlamıyor. O kelime toplumda nasıl kullanılıyorsa o şekilde tanımlıyor. / Oynak, aşufte, yollu gibi kelimeler aşağılayıcı kelimeler olabilir ama nihayetinde bu kelimeler günlük konuşmada kullanılıyor mu, kullanılmıyor mu? / Bizim feministler istiyor ki 'kaşar' kelimesini TDK'dan aratınca sadece 'bir peynir türü' tanımı çıksın. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar