"18 keçinin otladığı bir kaya parçası!"

Çocukluğumda, Antakya'da Barış Manço'nun konserine gitmiştim. Manço, "Binboğa'nın kızı"nın sözleri üzerinde konuşurken bir izleyici, "Binboğa'nın kızı kimdir?" diye sordu. Manço...

Çocukluğumda, Antakya'da Barış Manço'nun konserine gitmiştim. Manço, "Binboğa'nın kızı"nın sözleri üzerinde konuşurken bir izleyici, "Binboğa'nın kızı kimdir?" diye sordu. Manço, "Binboğa'nın kızı bir kaya parçasıdır." diye cevap verdi ve orkestraya işareti verdi... Ben mesajı almıştım, çünkü Türk destanlarını biliyordum.

***

Habertürk'teki "Türkiye'nin nabzı" programında, Yunanistan'ın 2004 yılından sonra işgal ettiği Ege'deki Türk adaları gündeme getirilince Nagehan Alçı, "18 keçinin otladığı kaya parçası için savaş mı yapalım?" dedi. Programı yöneten Didem Arslan Yılmaz ise "Adalara kaya parçası demeyelim. Madem bu kadar önemsiz Yunan askerleri neden orada konuşlandı" diye konuştu.

Vatanı, kaya parçası veya arazi olarak görmek, bir eğitim sorunudur. Bizim çocukluğumuzda ilkokullarda Türk destanları okutulurdu. Şimdiki gibi çocukların psikolojisini bozmak için yazılan Türkçe kitapları yoktu.

Evet Yunanistan, Türk egemenliğindeki 18 adanın dışında, uluslararası belgelerde "kayalık" diye tanımlanan vatan topraklarını da işgal etmiştir ama o kayalıklar da vatanın bir parçasıdır. Her biri Ankara kadar, İstanbul kadar, İzmir kadar kıymetlidir!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.098 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.564 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 886 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar