"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını cevaplandırırken, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayların özgürlük alanı olarak tanımlanmasının...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını cevaplandırırken, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayların özgürlük alanı olarak tanımlanmasının "son derece safdillik" olduğunu iddia ederek, "Biz terör örgütleriyle mücadele ediyoruz, FETÖ'yle... Şeytani bir örgüttü FETÖ... Bütün bunları tetikleyebilecek bir anlayışa sahipler. 15 Temmuz'u yapanlar sizi rahat bırakırlar mı? FETÖ mü yaptı 15 Temmuz'u? 15 Temmuz'u FETÖ yapmadı, sizi rahat bırakmazlar." dedi.

Candaş Tolga Işık'ın "FETÖ yapmadı ne demek?" sorusuna da cevap veren Soylu " 'Sadece FETÖ mü yaptı?' anlamında dedim, 'destekçileriyle birlikte yaptı' dedim." diye sözlerini düzeltti ve "Nerede duruyor FETÖ?" diye karşı soru sordu. Işık, "Amerika'da" deyince Soylu "Bitti" diye cevap verdi.

***

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protesto gösterileriyle FETÖ ve diğer terör örgütleri arasında, delil göstermeden irtibat kurmak doğru değil! Varsa bir bağlantı, bunu ortaya çıkarırsınız ve dosyayı yargıya gönderirsiniz.

Fakat Soylu'nun, "15 Temmuz'u sadece FETÖ mü yaptı?" anlamındaki sorusu hayati derecede önemlidir ve doğru bir sorudur.

Soylu'nun belirttiği gibi Gülen ve beyin takımı halen ABD'de devlet koruması altındadır ve darbe girişimi sırasında İncirlik Üssü'nden kalkan uçaklar da kullanıldı ama Graham Fuller gibi istihbarat görevlileri, ne zamandır, "Türkiye Kemalizmi bırakmalı, ılımlı İslam ile yönetilmeli" demiyor muydu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar