Tek tipli ama çifte standartlı olmasa

Bakanlık logolarının Cumhurbaşkanlığı armasına uydurulması çalışmaları bütün ciddiyetiyle sürüyor. 24 Haziran seçimlerinden sonra, tek başlılığa dayalı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte başlamıştı.

Proje, kurumsal semboller arasında birlik ve uyumu sağlamayı amaçlıyor. Ve ‘tek devlet tek marka’ başlığı altında yürütülüyor. Haftabaşında, Milli Savunma Bakanlığı da yeni logosunu tanıtarak değişime ayak uydurdu. 

Devlette çift başlılıkla birlikte logo karmaşasına da son verilmesi elbette önemli. Biri diğerine tabi olacaksa, tabii ki Cumhurbaşkanlığı forsu prototipe esas alınacak, tabii ki eski logolar değişerek ona uyacaktı.  

Her kurumdan ayrı bir logonun çıkmayacak, devlette çok logoluluğun yaşanmayacak, görsel karışık fitnesinin ortadan kalkacak olması, önemli olduğu kadar sevindirici de. 

Fakat bu logo tektipleştirmesi kadar ciddi ve önemsenesi başka sorunlar da var. Yeni sistemle tekçilik temelinde çözülmeyi bekleyen sorunlar. Hak ve hukuk standartlarının da tekleştirilmesi gibi... 

İster misiniz bu alanda da bir bütünlük ve ahenk reformu başlatılsın!  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meğer kamu malına el uzatanlarmış hain 08 Mayıs 2024 | 839 Okunma Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 1.235 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.547 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.086 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.538 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar