Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti?

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen MYK toplantılarından birinde AK Partinin kamuda mülakatların kaldırılmasına...

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen MYK toplantılarından birinde AK Partinin kamuda mülakatların kaldırılmasına yönelik seçim öncesi vaadi gündeme gelmiş.

Toplantıda bir MYK üyesi, 31 Mart’taki yerel seçimlerde “AK Partinin neden başarılı olamadığı” değerlendirilirken söz alarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a şöyle demiş:

“Vatandaş eğer AK Partili bir yakını yoksa, işe giremeyeceğini söylüyor. Seçimlerden önce de bu yönde çokça eleştiri getirildi.”

MYK üyesinin bu sözleri üzerine Erdoğan “Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi?” diye sormuş ve devamında da “Mülakat bugün de yarın da kalmalı. Mülakatların kaldırılmasına dün nasıl karşı çıktıysam yarın da karşı çıkacağım” diyerek kızmış ve ilgili MYK üyesine dönerek mülakat sisteminin önemini, gerekliliğini anlatmış “Mülakat olmazsa devlette başka kişiler yuvalanır. Devletin bekası için işe alımlarda dikkat edilmeli” demiş.

Erdoğan’ın “Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi?” sorusuna kimsenin cevap vermediği...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1957'de başarılamadı “yumuşama iklimi” bu kez başarılsın… 15 Mayıs 2024 | 253 Okunma Siyasetin alanı daha ne kadar genişleyebilir? 14 Mayıs 2024 | 213 Okunma Mülakat sisteminin kaldırılmasını kim istemişti? 07 Mayıs 2024 | 688 Okunma 1 Mayıs’ta çatışmak 02 Mayıs 2024 | 277 Okunma Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 4.008 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar