Küresel kızma

Çevre kirliliği diye bir şey var. Karbon monoksit salınımı, atmosfere doluşan zararlı gazlar, zehir üreten kimyevi atıklar, delinen ozon tabakası, egzoz, fabrika bacaları, asbest, radyoaktif atık, balıkların bile...

Çevre kirliliği diye bir şey var. Karbon monoksit salınımı, atmosfere doluşan zararlı gazlar, zehir üreten kimyevi atıklar, delinen ozon tabakası, egzoz, fabrika bacaları, asbest, radyoaktif atık, balıkların bile bünyesine giren ağır metaller ve plastikler, dünyayı çılgınca tüketişimiz, son birkaç yüz yıldır insan cinsinin yeryüzüne yaptığı türlü türlü kötülükler.

Eksik olmasınlar, çevreciler bu alanlarda bir duyarlılık üretmeye çalışıyorlar.

Peki yeryüzünde insanlar tarafından yapılan kötülükler… Cinayetler, hırsızlıklar, ihanetler, kalleşlikler, katliamlar, işkenceler, çeşit çeşit zulümler, haksızlıklar, adaletsizlikler yeryüzünü kirletmiyor mu?

Bence çevreciler bu kötülükleri de yeryüzünü kirleten fiiller olarak ilgi alanlarına dahil etseler doğru bir şey yapmış olurlar.

Ne gibi kötülükler?

Elbette birçoğunu televizyon ekranlarında, sosyal medya paylaşımlarında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Endişeye mahal var 15 Mayıs 2024 | 297 Okunma CHP 31 Mart’ın mesajını aldı mı? 13 Mayıs 2024 | 275 Okunma Sırada Descartes var 12 Mayıs 2024 | 179 Okunma ABD’deki Gazze haberleri ya da ‘bekçi köpeğini beklemek’ 10 Mayıs 2024 | 103 Okunma Küresel kızma 08 Mayıs 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar