Küresel kızma

Çevre kirliliği diye bir şey var. Karbon monoksit salınımı, atmosfere doluşan zararlı gazlar, zehir üreten kimyevi atıklar, delinen ozon tabakası, egzoz, fabrika bacaları, asbest, radyoaktif atık, balıkların bile...

Çevre kirliliği diye bir şey var. Karbon monoksit salınımı, atmosfere doluşan zararlı gazlar, zehir üreten kimyevi atıklar, delinen ozon tabakası, egzoz, fabrika bacaları, asbest, radyoaktif atık, balıkların bile bünyesine giren ağır metaller ve plastikler, dünyayı çılgınca tüketişimiz, son birkaç yüz yıldır insan cinsinin yeryüzüne yaptığı türlü türlü kötülükler.

Eksik olmasınlar, çevreciler bu alanlarda bir duyarlılık üretmeye çalışıyorlar.

Peki yeryüzünde insanlar tarafından yapılan kötülükler… Cinayetler, hırsızlıklar, ihanetler, kalleşlikler, katliamlar, işkenceler, çeşit çeşit zulümler, haksızlıklar, adaletsizlikler yeryüzünü kirletmiyor mu?

Bence çevreciler bu kötülükleri de yeryüzünü kirleten fiiller olarak ilgi alanlarına dahil etseler doğru bir şey yapmış olurlar.

Ne gibi kötülükler?

Elbette birçoğunu televizyon ekranlarında, sosyal medya paylaşımlarında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kongre’nin alkışladığı Ku Klux Klan 26 Temmuz 2024 | 90 Okunma ABD’yi otomatik pilota bağlamak 24 Temmuz 2024 | 1.465 Okunma ‘Taksim’e dönüş 22 Temmuz 2024 | 300 Okunma Maalouf bir Filistin kitabı yazar mı? 21 Temmuz 2024 | 190 Okunma Tosunların sakınımı kanunu 19 Temmuz 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar