Siyasete yerli ve milli montaj

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (18.11.2022)''Siyasete yerli ve milli montaj'' başlıklı yazısı.

İmralı’ya gidip Öcalan’dan seçime müdahale mektubu getiren Doç. Ali Kemal Özcan, Habertürk’te ne demişti:

“Öcalan, Kürt isyanı lideridir ama yerli ve milli bir şahsiyettir. Türkiye’nin menfaatlerine karşı çalışmadığı için ABD, Türkiye’ye vermiştir.”

Öcalan’a yerli ve milli dedirten mektuptaki siyasi talimatlara uymadığı için HDP, gayrimilliydi. İktidar tarafından “emperyalizmin uşağı” ilan edilmişti.

AK Parti, maruz kaldığı antidemokratik müdahale, baskı ve yasakları dünyaya şikayet ediyordu. İktidarının ilk dönemlerinde bile sürdü, bunda bir sakınca görmüyordu.

Baykal CHP’sinin, “ülkesini karalıyor, dünyaya kötülüyor” suçlamalarına karnı toktu Anadolu irfanının. 28 Şubat vesayetçilerinden alışık, hatta şerbetliydi bu teranelere.

Yakınlarda oldu; AK Partili Özhaseki, kendilerini yerli ve milli saymayan Baykal’ı özlemle, sevgiyle anıyordu. “Atatürkçüydü evet ama Baykal, yerli ve milli bir adamdı” filan diyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 415 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.335 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 168 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.175 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar