Diplomaside hareketli bir hafta...

Bu sırada da Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye ziyaretinin ilk iki ayağını gerçekleştirdi. İstanbul ve Gaziantep’te temaslarda bulundu ve önemli mesajlar verdi. Döner üstünden Türkiye kökenli...

Bu sırada da Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye ziyaretinin ilk iki ayağını gerçekleştirdi. İstanbul ve Gaziantep’te temaslarda bulundu ve önemli mesajlar verdi. Döner üstünden Türkiye kökenli Almanların Almanya ekonomisine ve kültürüne yaptığı katkıları anlattı. Sirkeci Garı’nı gezdi, İBB Başkanı İmamoğlu’yla konuştu.

Bugün de Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek, Ankara Üniversitesi’ni ziyaret edecek, programının diğer bölümlerini tamamlayıp umarım Türkiye’den kendisi ve ülkesi için hoş anılarla ayrılacak. Ziyareti ikili ilişkilerdeki siyasi sorunların aşılmasına, ülkesinin Türkiye’ye bakışının değişmesine yardımcı olacak.

Üst düzey bir Amerikalı heyet de Pazartesi günü iki ülke arasındaki güvenlik sorunları hakkında görüşmeler yaptı. Ve sanırım Amerikalı yetkililerle yapılan toplantılar da olumlu geçti, somut ilerlemeler kaydedildi. Tüm bunların yanı sıra bir askeri delegasyon da Atina’da muadilleriyle güven arttırıcı önlemleri müzakere etti.

Yakında Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Türkiye’ye gelmesi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika için iyi olan bizim için de iyi olur mu? 24 Temmuz 2024 | 1.318 Okunma 50, daha doğrusu 60 küsur yılın ardından… 21 Temmuz 2024 | 92 Okunma Suikast teşebbüsü sonrasında 17 Temmuz 2024 | 145 Okunma NATO Zirvesinin ardından 14 Temmuz 2024 | 75 Okunma NATO 75’inci yılını liderleriyle kutlarken 10 Temmuz 2024 | 1.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar