Bak şu İngiliz'in ettiğine

KİM derdi ki gün gelecek bir Müslüman Londra'ya belediye başkanı seçilecek?Hem de öyle olmayacak bir zamanda ki... Avrupa’da İslamofobi almış yürümüş. Yabancı düşmanlığı tavan...


KİM derdi ki gün gelecek bir Müslüman Londra'ya belediye başkanı seçilecek?
Hem de öyle olmayacak bir zamanda ki...

Avrupa’da İslamofobi almış yürümüş.

Yabancı düşmanlığı tavan yapmış.

IŞİD’le El Kaide’nin uyandırdığı haklı öfkeyi istismar eden bir nefret söylemi, tüm Müslümanlara karşı yükselişe geçmiş.

Terörle İslam’ı özdeşleştirme alçaklığı, Paris katliamlarıyla akıl almaz bir ivme yakalamış.

Müslümanları olağan suçlu gibi gösterme fırsatçılığı, melun terör saldırıları sayesinde zemin üstüne zemin kazanmış.

Barbarca saldırılar, hunhar canilikler kimyaları bozmuş, zihinleri ifsad etmiş, kalpleri zehirlemiş, bütün Avrupa’yı Müslüman kimliğine karşı teyakkuza geçirmiş.

Puslu ortamdan yararlanan aşırı sağcı siyasetçiler, Avrupa’daki Müslüman varlığına karşı kabara kabara kin kusmaya başlamış.

Müslümanlığa sempati bitmiş, aksine kuşkuyla bakılır hale gelmiş.

Doğuyla Batı arasında tam gaz kopuşa geçilmiş, Medeniyetler İttifakı ulaşılmaz bir hayale dönmüş, Medeniyetler Çatışması’nın kızgın alevleri yeri göğü sarmış.

Haçlı seferi ve cihatçı akını kavramları popülerleşmiş, taraftarını kolay bulur olmuş.

Böylesine tehlikeli bir tırmanış yaşanırken, böylesine uğursuz bir kutuplaşma dünyaya hâkimken gün geliyor, bir Müslüman Londra belediyesini alıyor.

Kim derdi!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meğer kamu malına el uzatanlarmış hain 08 Mayıs 2024 | 814 Okunma Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 1.235 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.547 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.085 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.538 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar