Kim kimden ne aldı, ne verdi?

Seçim bitti, şimdi kaybeden taraf kendi içinde tartışmaya başladı.En büyük kriz CHP’de. Taban öfkeli. İnce iddialı, Türkiye’yi turlamaya hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu koltuğu...

Seçim bitti, şimdi kaybeden taraf kendi içinde tartışmaya başladı.

En büyük kriz CHP’de. Taban öfkeli. İnce iddialı, Türkiye’yi turlamaya hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmaya yanaşmıyor. SP’de derin bir sessizlik hakim. Akşener “yola devam” diyenlerden. Bu arada İYİ Parti kurucuları arasında yer alan Yusuf Halaçoğlu, seçim sonuçlarına ilişkin Meral Akşener›i çok sert bir şekilde eleştirdi. Halaçoğlu, «Cumhurbaşkanı olacağım diye çıkıp % 7 oy aldınız. Bu başarı mı?” dedi. Hatırlarsanız 15 Temmuz öncesinde de “başbakan olacağım” havasındaydı!

AK Parti kaldığı yerden yola devam ediyor. Ama tek farkla, seçmenin verdiği mesajı dikkate alarak.

Sanırım bu noktada ilk yapılacak iş, AK Partiyi yeni döneme hazırlayacak kadroların yenilenmesi. Yani, seçicileri doğru seçmek en acil ve en önemli iş. Ve sonra Beştepe’de, grup yönetiminde ve parti yönetiminde temizlik hareketi şart.

AK Parti, sorunlu isimleri bir kenara çekmek zorunda. Sorumlu isimleri teklif eden, onların listeye girmesinde sorumluluğu olanlara da “mim” koymak gerek. Bu konuda merhamet mazarrat getirir. Eğer çürük yumurtalar ayıklanmazsa, yerel yönetimlerde risk daha da büyüyecek, makas daha da açılacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar