Hande Fırat'tan dikkat çeken AK Parti kulisi: 'Bakanlar arasında sorun mu var?'

Hürriyet yazarı Hande Fırat "Yargıda atama tartışmaları" başlıklı yazısında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün “FETÖ’cülerle beraber kaşık sallayanlar…” çıkışının ardından çıkan "bakanlar arasında sorun mu var" tartışmalarına değinerek AK Parti'de yaşananlar ile ilgili kulis bilgiler aktardı.

Hande Fırat, "Bu açıklama ve tartışma, “FETÖ yeniden mi örgütleniyor? Göz mü yumuluyor” sorularını beraberinde getirdi. Bu sorulara ben de yanıt aradım. Edindiğim bilgileri sizlerle paylaşacağım." deyip dikkat çeken ifadeler kullandı.

Fırat, yargıdaki bazı atamaları eleştirdikten sonra 'Maklube' çıkışıyla gündem yaratan Abdulhamit Gül olayına ilişkin "Kaynaklarım net bir biçimde 'Bakanlar arasında sorun yok' dedi. FETÖ ile mücadele konusunda tüm bakanların hassas davrandıklarını belirttiler." diye yazdı.

Fırat'ın yazısında yer verdiği ifadeler:

KAMUOYU tartışmayı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün özellikle bazı basın organlarında iddia edilen, “Yargıda FETÖ yeniden örgütleniyor” iddiasının ardından yaptığı sert açıklamalarla öğrendi.


“Yargıda FETÖ’cüler kritik noktalara getiriliyor” iddiasına Bakan Gül, “Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır. Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkışmasın” diyerek yanıt verdi.

Bu açıklama ve tartışma, “FETÖ yeniden mi örgütleniyor? Göz mü yumuluyor” sorularını beraberinde getirdi. Bu sorulara ben de yanıt aradım. Edindiğim bilgileri sizlerle paylaşacağım.

TARTIŞMA NEREDEN BAŞLADI?

Yargının içinde gruplar olduğu sır değil. Hakyolcular, ülkücüler, sosyal demokratlar diye adlandırılan gruplar... Yargıda “resmi olmasa da” söz konusu yapılanmaların olması ne kadar doğru ve bunun gelişmiş demokrasilerde örneği var mı ciddi bir tartışma konusu. Bu gruplar arasında özellikle “atama” dönemlerinde yaşanan çekişmeler de Ankara’da herkes tarafından biliniyor.

Kaynaklarım işte bu grupların zaman zaman birbirlerinin aleyhine sohbetler yaptığına ya da gazetecilere haber sızdırdığına dikkat çektiler. Burada mesele, haber ya da bilgilendirme değil; mesele yargıdaki bu tip gruplaşmalar... FETÖ’den çok çekmiş hâlâ çekmekte olan ülkenin ve yargısının hâlâ “siyasi vb saiklerle gruplaşması” çok doğru değil.

Hande Fırat'ın yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini