Yargıda atama tartışmaları

KAMUOYU tartışmayı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün özellikle bazı basın organlarında iddia edilen, “Yargıda FETÖ yeniden örgütleniyor” iddiasının ardından yaptığı sert açıklamalarla öğrendi.

“Yargıda FETÖ’cüler kritik noktalara getiriliyor” iddiasına Bakan Gül, “Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır. Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkışmasın” diyerek yanıt verdi.

Bu açıklama ve tartışma, “FETÖ yeniden mi örgütleniyor? Göz mü yumuluyor” sorularını beraberinde getirdi. Bu sorulara ben de yanıt aradım. Edindiğim bilgileri sizlerle paylaşacağım.

TARTIŞMA NEREDEN BAŞLADI?

Yargının içinde gruplar olduğu sır değil. Hakyolcular, ülkücüler, sosyal demokratlar diye adlandırılan gruplar... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli’nin ‘Terörsüz Türkiye’ çerçevesi ve son açıklamalarının şifreleri 04 Aralık 2025 | 414 Okunma Asıl mesaj nerede saklı? 27 Kasım 2025 | 406 Okunma Sessiz çığlık: Türkiye’nin NEET gerçeği 25 Kasım 2025 | 1.361 Okunma Suriye’de yeni dönem... SDG’ye baskı İsrail’e ayar ve CAATSA’ya çözüm 18 Kasım 2025 | 740 Okunma Beyaz Saray’da Washington-Ankara- Şam üçgeninde perde arkasında neler yaşandı 14 Kasım 2025 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar