Kadınlar Trump’a neden karşı!.

Başta Amerika, dünyanın pek çok ülkesinde kadınlar Trump'ın Başkanlığının ilk gününde büyük protesto gösterileri yaptılar. Hâlâ yer yer devam ediyorlar.."No No Trump" başlıklı...

Başta Amerika, dünyanın pek çok ülkesinde kadınlar Trump'ın Başkanlığının ilk gününde büyük protesto gösterileri yaptılar. Hâlâ yer yer devam ediyorlar..
"No No Trump" başlıklı protestolarda, Trump'a neden karşı olduklarını belirleyen başlıca ithamlarını yazalım..
"Cinsiyetçilik, ırkçılık, aşağılama, cinsel taciz ve İslam fobisi.." Bunlar Trump'ın yaşamına, seçim kampanyasına ve Başkan seçildikten sonra yaptığı konuşmaya yönelik eleştirilerdi.
En sondaki sözcüğe dikkat!.
İslam fobisi!.
Trump kampanya sırasında "İslam" sözcüğünü çok kullanmış, ilk başkanlık konuşmasında ise eleştiri ve yapacaklarının hedefini "Radikal İslam" diye sınırlamıştı..
Şimdi buraya dikkat!.
Trump'a yönelik en büyük kişisel soru işareti, dengesizliği ve aklına geleni söylemesi ve yapması.
Bu yüzden daha ilk günden Trump'a alkış tutmaya başlayan meslektaşlarıma sadece "Dengeli iyimser" olmalarını tavsiye edeceğim.
Yarın aceleci sözleri ile bağlanmış olmasınlar..
Bir şeye daha dikkat..
Trump, Başkanlık yemini eder etmez, İsrail Kudüs'teki Filistin bölgelerinde inşa ettiği yeni yerleşim yerlerini açmaya başladı.
Ne ilgisi var?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar