Atatürkçü yurttaşlar bu pespayeliğe razı mı?

Büyük bir riyakârlık denizinde ilerlemeye çalışıyoruz sanki. Laiklik ve Atatürkçülük adı altında terörizmin meşrulaştırılmasını izliyoruz.Evet bugüne kadar Atatürk, gecekondu...

Büyük bir riyakârlık denizinde ilerlemeye çalışıyoruz sanki. Laiklik ve Atatürkçülük adı altında terörizmin meşrulaştırılmasını izliyoruz.
Evet bugüne kadar Atatürk, gecekondu yıkımına karşı çıkmaktan darbe savunusuna kadar pek çok suça perde olarak kullanıldı belki ama bu araçsallaştırmanın belki de en sefil, en rezil ve en hoyrat dönemini yaşadığımızı söyleyebilirim.
Bunu aynı zamanda, Yüksek lisans tezini Atatürkçülük üzerine yapmış ve Atatürkçü gençlerle bire bir görüşüp çalışmış biri olarak söylüyorum.
Bakın, "Halk Evleri", Atatürkçü zihin için geniş yan anlamları olan tarihi bir semboldür. Halkın eğitilmesini, seçkinleşmesini, çağdaşlaşmasını sembolize eder. Katılırsınız ama katılmazsınız, yüksek bir gösterge değeri vardır. Ne var ki, Atatürkçü nostalji belki kabullenmeye izin vermese de, o sembolün yerinde artık yeller esiyor.
Hadise şöyle: "Halk Evleri" üyeleri ise, kahvehane veya otobüs demeden her alana dalıp halka 'laiklik' mücadelesinin önemini anlatıyorlar. Halkımızın ezici çoğunluğunun laiklikle bir derdi olmamasına rağmen, 'gericilik, çağdışılık ve DEAŞ" ile Ak Parti'yi, yani yine halkımızın çoğunun oy verdiği partiyi özdeşleştirip, bir de 'her alanda hesap sormaya çağırıyoruz' diye biten konuşmalar yapıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.326 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.756 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar