Salaklık kumpaslardan daha etkilidir

Güzel hikaye. ‘Kumpas’ diyorlar ama, nasıl kumpas, kime kumpas? Daha önemlisi, kim yaptı bu kumpası? Aslıda daha ilk günden etkili oldu. Rahmi Turan’ın gazeteciliği hakkında sitayişkar ifadeler işittik.

Hele siyasi meyli sola doğru olanlar ‘o söylüyorsa doğrudur’ diyecek kadar ileri gittiler. Bir fotoğraf bulursun, altına kafana göre, ilgi çekecek bir şeyler yazarsın, içinde biraz cinsellik, biraz gizem, biraz para olan birkaç cümle, gazeteye koyarsın. Bu tarz habercilik Rahmi Turan’a mal edilirdi. Türk basınında daima olmuştur asparagas. Rahmi Turan gazeteciliğinin bizim basında asparagas kapasitesini genişlettiğine dair bir kanaat vardır. Bu ‘kumpas’ vesilesiyle insanlar Tan Gazetesi’ndeki ‘sakallı bebek’ manşetine kadar gitti. Sahi, ne haberdi o! Eşim, dostum, o günlerde bana bile soruyordu, “Sakallı bebek doğmuş, kıyamet kopacak demiş” diye.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’deki Gazze haberleri ya da ‘bekçi köpeğini beklemek’ 10 Mayıs 2024 | 83 Okunma Küresel kızma 08 Mayıs 2024 | 69 Okunma Derin olmayan devlet de anlamıyor 06 Mayıs 2024 | 464 Okunma Peygamberimiz’e yakalanmış 05 Mayıs 2024 | 932 Okunma Bidencı mısın Trumpçı mısın? 03 Mayıs 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar