İki taraf da yobazını tutsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tesis ederken çıkış noktaları şu olabilir.Türkiye’de sol oylar yüzde 35 civarında. Pek artma...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tesis ederken çıkış noktaları şu olabilir.

Türkiye’de sol oylar yüzde 35 civarında. Pek artma eğilimi de görünmüyor. Dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçersek iktidar sonuna kadar bizde kalır.

Önermenin birinci adımı ya da ‘hipotez’ dediğimiz kısmı doğru. Gerçekten de sol oylar ülke genelinde yüzde 35 sınırını geçmiyor.

Fakat ikince önerme ya da ‘hüküm’ her zaman doğru olmayabilir.

Siyasetin içinde başka türlü kombinasyonlar gerçekleşebilir.

Yelpazenin sağında olduğu var sayılan kimi siyasi aktörler sol ile güç birliği yapmayı ülkenin âli menfaatleri için faydalı görebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze sualinden kimse kurtulamaz 24 Nisan 2024 | 209 Okunma Diyanet kendi işverenini nasıl tenkit etsin? 22 Nisan 2024 | 930 Okunma Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor 19 Nisan 2024 | 383 Okunma Millet CHP’ye CHP muamelesi yapmadı 17 Nisan 2024 | 997 Okunma Gele gele buraya mı geldik? 15 Nisan 2024 | 327 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar