Ellerin gitmediği CHP, elele verilen CEHAPE

Karar Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur'un bugünkü (09.11.2022)''Ellerin gitmediği CHP, elele verilen CEHAPE'' başlıklı yazısı.

Uzun bir aradan sonra ilk kez ne diyeceği merak edilen MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Meclis grup toplantısındaki konuşması, muhtemelen gündüz kuşağında Bahçeli’nin de müdavimi olduğu pek çok programdan daha çok reyting aldı.

AK Parti-HDP görüşmesiyle ilgili Bahçeli, masayı dağıtıp, seçime gideceğini bekleyenleri ters köşeye yatırıp “AK Parti heyetinin Meclis'te grubu bulunan HDP’yi ziyaret etmesi doğal ve doğru bir adımdır” dedi.

Tanrı Dağı kadar milliyetçi, Piazzale Michelangelo tepesi (Machievelli’nin memleketi Floransa’nın meşhur tepesi) kadar pragmatik bir liderden aksi beklenemezdi.

Zaten pragmatizmdeki ustalık eseri de bu açıklaması değildi.

Üç yıl önce İstanbul tekrar seçimleri için Öcalan’dan alınan mektubu “Teröristbaşının mektubu HDP'nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı'na verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur” diyerek soğukkanlılıkla analiz ve tefsir etmiş, HDP’yi de bu mektubun gereğini yapmaya çağırmıştı.

HDP, Bahçeli’nin kapatmazsa kapatmakla tehdit ettiği AYM’nin önündeki kapatma davasında savunmasını ülkenin en milliyetçi partisinin liderinin bile kendilerini Meclis’te...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 634 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar