CHP’nin derdi nedir?

Buradaki dertten kasıt CHP’nin sorununun ne olduğu değil. Günlük kullanımdaki gibi CHP’nin Türkiye’de kendisine dert ettiği, ona oy verenlerin sahiden hayatını etkileyen, siyasetle çözüm aradıkları...

Buradaki dertten kasıt CHP’nin sorununun ne olduğu değil. Günlük kullanımdaki gibi CHP’nin Türkiye’de kendisine dert ettiği, ona oy verenlerin sahiden hayatını etkileyen, siyasetle çözüm aradıkları, seslerini duyurmaya çalıştığı mesele olarak dert.

Davadan da bahsetmiyoruz. Dava çünkü marjinal, büyük kitleleri ilgilendirmeyen ideolojik bir dert.

Ama bir de sahiden bir partiyi, kelimenin anlamıyla diğerlerinden ayıran, öne çıkaran bir mecraya çeviren esas olarak o derttir.

Sosyalist, komünist partilerin böyle büyük dertleri, dertleri olan insanlar için çareleri vardır. O dertlerin sözcüsü olmayı başarmaya çalışırlar.

Faşist partilerin de dertleri vardır. Dinci partilerin, azınlık partilerinin…

Mesela HDP’lilerin bir derdi var. Bugünlerde büyüyen partilerden Zafer Partisi’nin somut bir derdi var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu normalleşmeyi nereden hatırlıyoruz? 04 Mayıs 2024 | 745 Okunma Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 636 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.047 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 699 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar