Konum at bize, neredesin Ekrem?

          "Her şey çok güzel olacak” gazıyla şişirilen balon Ekrem İmamoğlu, İBB koltuğuna oturur oturmaz patlamıştı. İBB’yi emanet aldığı günden bu yana, İstanbul...

          "Her şey çok güzel olacak” gazıyla şişirilen balon Ekrem İmamoğlu, İBB koltuğuna oturur oturmaz patlamıştı. İBB’yi emanet aldığı günden bu yana, İstanbul halkının yaşamı çileye dönüştü. Belediyecilik manasında sergilediği vizyonsuzluk, çapsızlık, beceriksizlik Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık yüzü olmuştur. O da bunun farkında olduğu için geldiği günden bu yana belediyecilik değil, siyasi polemik işleriyle ön plana çıktı. Kendisinin siyasi proje olduğunu göstermek için gerçekten elinden gelen ne varsa onu yapmaktadır.

          “Dilencinin keyfi işlek caddede gelir” misali Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarında kendince harekete geçip proje rolünü oynamaya başladı. Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Elazığ gezisiyle başladığı turunu Diyarbakır’da HDP’lilerle poz vererek taçlandırdı. Emin olun o illerden geziye başlaması yavaş yavaş Diyarbakır’a ulaşmak için olmuştur. Çünkü HDP’liler onu, o da HDP’lileri mıknatıs gibi birbirine çekiyor.

          Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olmadan önce de, olduktan sonra da, HDP’yi kendinin can parçası gören eylem ve söylemlerde bulunmuş biriydi. O yüzden Diyarbakır ziyaretinde HDP’lilerle mutluluk iksiri tatmış gibi çok neşeli olması bizi şaşırtmamıştır.

          “Mustafa Kemal’in generali olsanız ne yazar, it sürüleri” diyen Sırrı Sakık ve “Öcalan’ın özgürlüğü için ittifak kuracağız” diyen HDP Eşbaşkanıyla sırıtarak poz veren Ekrem İmamoğlu’nun terör örgütü PKK konusunda hiçbir hassasiyeti yoktur. Olmadığı gibi PKK’ya hizmet edenlere sahip çıkmakta çok rahat davranmaktadır.

          HDP-Kandil-Terörist Demirtaş, Ekrem İmamoğlu’nun kazanması için adeta seferberlik başlatmıştı. İlk ve tekrarlanan seçimlerde desteklerini hiç esirgemediler. Tekrarlanan seçimler öncesi teröristbaşı Öcalan’ın “Millet ittifakına da, Cumhur ittifakına da mesafeli olun” içerikli mektubunu “Biz Önder Apo’nun mektubundan gereken mesajı aldık CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleme stratejimiz değişmedi” şeklinde değerlendiren HDP yine firesiz Ekrem İmamoğlu’nu desteklemişti. Ekrem İmamoğlu’nun seçim danışmanı Necati Özkan seçim sonuçlarını “CHP’nin %98’i sandığa gidip Ekrem İmamoğlu’nu desteklerken, HDP’nin %100’ü desteklemiştir” şeklinde değerlendirmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.727 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar