İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu!

Günler su gibi akıyor. Adım adım 2023 seçimlerine doğru gidiyoruz. Gözümüzü açıp kapattığımızda bir bakmışız sandık başındayız. Ama 6+HDP masası henüz adayını...

Günler su gibi akıyor. Adım adım 2023 seçimlerine doğru gidiyoruz. Gözümüzü açıp kapattığımızda bir bakmışız sandık başındayız. Ama 6+HDP masası henüz adayını belirleyemedi. Çünkü hâlâ içlerinde güç kavgası, menfaat planı ve dış ses bekliyorlar.

Bu sürecin büyük işkence göreni de Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Cumhurbaşkanı adayı olacağını her davranışla gösterdi. Ama hâlâ Türkçe “Ben Cumhurbaşkanı adayıyım” diyemedi. Öyle acınacak hâlde ki %0’lık Demokrat Parti dışında isteyeni yok. HDP de kendine âşık Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında kararsız. Aslında HDP her ikisinin etinden, sütünden, derisinden bölücü misyonu için çok faydalanacağını biliyor ama biraz da yabancı parmakların işaretini bekliyor. Kemal Kılıçdaroğlu “HDP ile görüşüyoruz. Tarihin bize yüklediği misyon bu” diyerek yabancı parmakların radarına girmek istiyor ama o işaretin henüz gelmediği anlaşılıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylığına kendini öyle bağladı, öyle şartlandırdı ki bu saatten sonra “Aday olamaması” kendinin CHP’de bitişi olacaktır. Korkudan CHP kurultayını bile yapamayan Kılıçdaroğlu’nun aday olamaması hâlinde kesinlikle CHP’yi de elinden alacaklardır.

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’e parti kurdurarak Türk siyasetinde önce MHP’ye, sonra da Cumhur İttifakı’na tuzak kurmaya çalıştı. Ama bir nevi kendi kazdığı çukura düştü. Kendi tuzağı şimdi kendini esir aldı. Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için âdeta “Nuh diyor, peygamber demiyor” tarifinde davranmaktadır. Meral Akşener’in partisi seçime girsin diye, 15 gözü yaşlı CHP milletvekilini koyun pazarındaki ticaret gibi teslim eden Kılıçdaroğlu, şimdi kendi adaylığında kendinin gözü yaşlı…

Meral Akşener son iki aydır Kemal Kılıçdaroğlu’na âdeta Çin işkencesi yapmaktadır.  Meral Akşener kendisinin sevmediği Mansur Yavaş, kendisinin çok sevdiği Ekrem İmamoğlu üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’nu çok zavallı bir hâle düşürmüştür.

Bu sürecin en çok kazananı bence Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ikilisidir. Kendilerini 6+HDP masasının adayı olarak tartıştırarak, ABB ve İBB’deki çapsızlıklarının tartışılmasının önüne geçtiklerini sanıyorlar. Geldikleri günden bu yana Ankara ve İstanbul halkına verdikleri hizmetleri, hayata geçirdikleri bir projeleri yok ama Cumhurbaşkanı adaylığına dair tartışmalarda şekilden şekile giriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.716 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.175 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.713 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar