AB’den AB’ye

Avrupa'da kritik seçimler üst üste geliyor ve tam bu sırada bizimle ilişkilerinin uzun dönemdir en çok bozulduğu bir sürecin ortasındayız. Hollanda'dan sonra şimdi ilgililer Almanya ve Fransa seçimlerine odaklanmış...

Avrupa'da kritik seçimler üst üste geliyor ve tam bu sırada bizimle ilişkilerinin uzun dönemdir en çok bozulduğu bir sürecin ortasındayız.

Hollanda'dan sonra şimdi ilgililer Almanya ve Fransa seçimlerine odaklanmış durumda.

Berlin'de Merkel'in rahatlıkla olmasa da koltuğunu koruyacağı düşünülüyor. Ağır bir terör saldırısı veya beklenmedik bir ekonomik kriz dışında kadın şansölye avantajlı giriyor son viraja. İstihbarat ve polis gücü açısından bakıldığında terör riski düşük; ekonomik sağlamlık açısından başına kısa sürede bir şey gelmesi ihtimali olmayan ilk ülke olarak Almanya'daki seçim sonuçlarına dair spekülasyon yapmak zor.

Fransa'da ise Macron'un Le Pen'in kızı yani aşırı sağcı bir rakiple çıkacağı finalde avantajlı olduğunda herkes hemfikir. Ama Avrupa'yı yakından takip eden gazeteciler rahat bir galibiyet beklememek gerektiği konusunda uyarıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 176 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar