Yahudi cep telefonu

Başlık ne tuhaf değil mi?Cümle benim değil, Jacques Attali’nin. İşadamı babasının Cezayir’in Fransa sömürgesi olduğu yıllarda orada bulunması nedeniyle Cezayir’de doğan yazar ‘Yahudiler...

Başlık ne tuhaf değil mi?

Cümle benim değil, Jacques Attali’nin. İşadamı babasının Cezayir’in Fransa sömürgesi olduğu yıllarda orada bulunması nedeniyle Cezayir’de doğan yazar ‘Yahudiler, Dünya ve Para’ isimli kitabında kullanıyor cümleyi; “Doğası gereği cep telefonundan daha Yahudi başka bir araç olamaz.”

Kast ettiği, yeni iletişim araçları sayesinde anavatan dışında yani diasporada yaşayanlarla anavatanda yaşayalar arasında doğru ve gerçekçi bir iletişimi sağlama özelliği. Söz konusu iletişim araçları, böylece, diyor, “göçebeliğin şartlarını ve araçlarını herkese yayarak Yahudi halkından çıkma değerlerin üstünlüğünü perçinleyecektir.”

Attali, aslında Kuzey Afrika veya benzeri farklı coğrafyalarda doğmuş bir çok akademisyen yazar sanatçı gibi düşünsel açıdan bir melez. Yahudi olması veya aslında maden mühendisliği eğitimi alıp bu alanda çalışmasına rağmen iktisat ve iktisat tarihi başta olmak üzere elini atmadığı alan kalmamış. Mitterand’ın Cumhurbaşkanlığı dönemindeki danışmanlığını “gizli Başbakanlık” olarak değerlendirenler pek haksız olmamalı çünkü şimdiki Cumhurbaşkanı Macron’u keşfeden, yetiştiren, buralara taşıyan asıl ismin o olduğuna dair haber ve yorum da bol miktarda var.

Yazar, ‘Küreselci’ ekolün en önemli isimlerinden Rothschild’lerin adamı olarak kabul ediliyor.

Söz konusu kitabında adından da anlaşılacağı gibi Yahudiliğin 3 bin yıllık tarihini üstelik Tevrat öğretileri üzerinden ve tarihsel aşamalardan geçerek bugüne getiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 174 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.450 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.374 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.460 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 258 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar