Türkçülük bölücülük değil Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran milli iradedir!

Sevgili okurlarım, 29 Ekim 1923 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet’in kuruluşunu ilan etti ve Türk Milleti yeni bir devlet kurarak tarih sahnesindeki yerini aldı. Atatürk, Türkiye’ye çağdaş, demokratik ve...

Sevgili okurlarım, 29 Ekim 1923 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet’in kuruluşunu ilan etti ve Türk Milleti yeni bir devlet kurarak tarih sahnesindeki yerini aldı. Atatürk, Türkiye’ye çağdaş, demokratik ve güçlü bir devlet olmanın yolunu açan ve milletimizin dirilişini simgeleyen bu tarihi olayı bizim en büyük bayramımız ilan etti.
Fakat, maalesef AKP iktidarı, bu bayramın geleneksel boyut ve görkemiyle kutlanmasını engellemek için çeşitli kısıtlamalara yöneldi. Buna rağmen halkımız, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümünü, ülke çapında büyük bir coşku ve heyecan patlamasıyla kutladı.
Böylece hem Atatürk’ü, hem de ‘O’nun kurduğu laik ve demokratik Cumhuriyet’i ulusumuzun kalbinden kimsenin silemeyeceğini ortaya koydu. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa süre önce “Türkçülüğü bölücülük olarak değerlendirmesi” bayramın ortak sevinç atmosferini gölgeledi.
Bugün, daha önceki tüm öngörüleri doğru çıkan bilge diplomat, emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ’la söyleşimizde bu açıklamanın gerçeklerle örtüşüp örtüşmediğini ve nasıl bir amaç güttüğünü konuşacağız.

* * *
“TÜRKÇÜLÜK BİRLEŞTİRİCİ VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ KAVRAMDIR”

UĞUR DÜNDAR (U.D.): Sayın Elekdağ, Cumhurbaşkanı’nın bu iddiasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.395 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar