Son darbe!..

70'li yıllar…İstanbul'daki Kuleli Askeri Lisesi'nde yeni ders yılı başlıyor.Okula yeni alınan öğrenciler, koğuş arkadaşlarını seçmeye çalışırken, bir ranzanın başında...

70'li yıllar…
İstanbul'daki Kuleli Askeri Lisesi'nde yeni ders yılı başlıyor.
Okula yeni alınan öğrenciler, koğuş arkadaşlarını seçmeye çalışırken, bir ranzanın başında şöyle bir konuşma geçiyor:
– Merhaba ben Ahmet…
– Ben de Hüseyin…
Sohbet derinleşince Ahmet ‘Işık'çılardan olduğunu söylüyor. Arkadaşı merakla soruyor:
– Yani sinemalarda yer gösteren ışıkçılardan mı?
– Amma da safmışsın!.. Zamanla ‘Işık'çıların kimler olduğunu öğrenirsin!

*  *  *

Aradan yıllar geçiyor.
Yaklaşık 6 yıl önce…
TSK'nın pırıltılı, yurtsever subayları kumpas davalarının dalgalar halinde gelen operasyonlarıyla zindana atılırlarken, çok takipçili bir sosyal medya sitesinde şunlar yazılıyor:
“Deniz Harp Okulu'ndaki ‘abi', kontrolüne verilen cemaatçi kardeşini karşısına almış, gelecekte neler yapacaklarını anlatıyor:
‘Düşünsene! Sen Cenab-ı Allah'ın izniyle amiral olmuşsun. Filona emir verip Boğaz'dan içeri sokuyor ve İstanbul'a gözdağı için çeşitli hedefleri topa tutuyorsun! Önümüzde kim durabilir?..”

*  *  *

Bir başka mekân…
Havacı subay ‘abi', askeri okuldaki öğrencisine jet pilotu olması
gerektiğını telkin ederek
görevini tebliğ ediyor:
“O savaş uçaklarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üzerinden, sesten hızlı uçuracak ve icap eden hedefleri bombalayacaksın!..”

*  *  *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.395 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar