Ey Atatürk’e “diktatör” diyenler!..

“Gazeteciler, yasalar ve toplum yararının aksine davranışları görüp tanık olduklarında, bu durumu mutlaka yayınlamalıdır…” *  *  * “Önemi ve yüceliği dünya medeniyetinde...

“Gazeteciler, yasalar ve toplum yararının aksine davranışları görüp tanık olduklarında, bu durumu mutlaka yayınlamalıdır…”

*  *  *

“Önemi ve yüceliği dünya medeniyetinde açıkça anlaşılan basına, hükümetimizin birinci derecede önem vermesi ve bu konudaki çalışmaları, millete yapmakla yükümlü olduğu hizmetlerin başına koyması, Meclis'in kaçınılmaz görevlerindendir…”

*  *  *

“Özel amaçla yayın yapan bazı gazetelerin (yandaşların) halkın çoğunluğu üzerindeki etkisi, her ülkede olduğu gibi o gazetelerin lehine sonuç vermez…”

*  *  *

“Basın (medya), milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özetle milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir…”

*  *  *

“Basının tam ve geniş hürriyeti iyi kullanmasının, ne derecede nazik bir durum olduğunu söylemeye gerek görmem. Her türlü kanuni kayıtlardan evvel bir kalem sahibinin ilme, ihtiyaca ve kendi siyasi anlayışına olduğu kadar, vatandaşların hukukuna ve memleketin, her türlü kişisel düşüncenin üstünde olan yüksek menfaatlerine de dikkat ve hürmet etmesi manevi zorunluluğudur. Asıl bu mecburiyettir ki, kamu düzenini sağlayabilir…”

*  *  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.395 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar