Deniz Baykal ve Levent Kırca!..

Yıl 1998, aylardan kasım… Mesut Yılmaz, ANASOL-D olarak anılan iktidarın Başbakanı… CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise hükümeti dışarıdan destekliyor… Ekibimle birlikte hem Kanal D Haber Merkezi’ni...

Yıl 1998, aylardan kasım…
Mesut Yılmaz, ANASOL-D olarak anılan iktidarın Başbakanı…
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise hükümeti dışarıdan destekliyor…
Ekibimle birlikte hem Kanal D Haber Merkezi’ni yönetiyor, hem de ARENA’yı hazırlayıp sunuyorum.
Program perşembe akşamları, dünya çapındaki mizah ustası merhum Levent Kırca’nın, eşi Oya Başar ve arkadaşlarıyla ekrana getirdiği “Olacak O Kadar”la peş peşe yayınlanıyor.
Her iki yapımın oluşturduğu ilgi, televizyona milli maçları bile sollayan reytingler kazandırıyor.
Öyle ki kimi zaman programların yayın saati geldiğinde sokaklarda pek kimse kalmıyor…

*  *  *

Her şeyin çok güzel gittiği o günlerin birinde, Levent’in iktidardaki ANAP’ın önde gelen isimlerinden Bakan Işılay Saygın’ı karikatürize ettiği bir parodi nedeniyle RTÜK, televizyon tarihinin en ağır cezalarından birini veriyor.
Kanal D’nin gün boyu karartılmasına hükmediliyor.
O güne kadar Kenan Evren başta olmak üzere, merhum Süleyman Demirel, Turgut Özal, Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz gibi dönemin önde gelen siyasilerini hicveden Levent Kırca, tüm programların karartılarak televizyon seyircisinin cezalandırılmasına büyük tepki gösteriyor.
Doğruca Ankara’ya giderek Meclis önünde RTÜK’ün bu faşizan kararını protesto ediyor ve yasanın değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıyor.
Meclis’ten beklediği desteği göremeyince, biz yakın dostlarının karşı çıkmasına ve antidemokratik RTÜK yasasının değişmesi için birlikte mücadele etme önerilerine rağmen, Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu’nun başarılı oyunlar sahnelediği Dolmabahçe’deki çadırda açlık grevi başlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.395 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar