Bu kumpası okuyunca ne diyeceğinizi bilemeyeceksiniz!..

Emekli Tümamiral Semih Çetin'i, televizyonlardaki tartışma programlarından tanıyorsunuz.Türk Deniz Kuvvetleri'nde “geleceğin kuvvet komutanı”gözüyle bakılan pırıltılı, yurtsever ve...

Emekli Tümamiral Semih Çetin'i, televizyonlardaki tartışma programlarından tanıyorsunuz.
Türk Deniz Kuvvetleri'nde “geleceğin kuvvet komutanı”gözüyle bakılan pırıltılı, yurtsever ve Atatürkçü subaylardan biri olan Çetin Amiral, bu özellikleri nedeniyle cezaevine gönderilen Balyoz kumpası mağdurları arasında yer almıştı.
Geçen hafta binlerce Marmarislinin coşkulu katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Halk Arenası yayınından önce birlikte yemek yerken, şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemediğim anılarını paylaştı:

*  *  *

“O tarihte Donanma Kurmay Başkanıyım. Komutanımız, Oramiral Murat Bilgel (Daha sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu) güzel bir uygulama başlatmıştı. Buna göre; amirallik sırası gelmiş komodor albaylardan, denize çıkmadan önce, o tatbikat veya eğitimde uygulayacakları harekat planlarını sunmalarını istiyordu. Gemi komutanları başta olmak üzere ilgili subay ve astsubayların da izledikleri bu sunumlar, o yılki amiral adaylarını karşılaştırmalı olarak değerlendirme imkanını veriyordu. Karargaha döndüğümüzde komutan benim de fikrimi alıyordu.
Bu toplantıların birinde, daha önce adını duyduğum ama hiç tanımadığım bir albay, başarılı bir sunum yaptı. Komutan her zaman olduğu gibi “Nasıl buldun bugünkü takdimleri?”diye sorduğunda “Bahse konu komutanı tanımadığımı ancak sunumunu beğendiğimi” belirttim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.395 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar