Aladağ faciası katliamdır!..

İnsan hayatının değersizliğinden kaynaklanan ihmaller sonucu yaşadığımız felaketlere hiç kimse başka isim aramaya kalkmasın.Soma'da, Ermenek'te, başka yerlerde ve son olarak da Adana-Aladağ'daki acı olayların...

İnsan hayatının değersizliğinden kaynaklanan ihmaller sonucu yaşadığımız felaketlere hiç kimse başka isim aramaya kalkmasın.
Soma'da, Ermenek'te, başka yerlerde ve son olarak da Adana-Aladağ'daki acı olayların adı “katliam”dır!
Yaşananları “kaza”, “doğal afet”, “kader” gibi sözcüklerle tanımlamaya çalışanlar, her şeyden önce hayatlarını kaybeden insanlarımıza ve onların geride kalan acılı yakınlarına büyük saygısızlık ediyorlar!

*  *  *

Zaten her yürek yakıcı olayla birlikte yayın yasağı getirilmesi, o felaketin ardında kamuoyundan saklanması gereken birçok gerçeğin bulunduğunu ilan etmek anlamına gelmiyor mu?
Örneğin Aladağ'daki yurdun yangın sonrasında ortaya çıkan hazin görünümü her şeyi anlatmıyor mu?
Plastikten üretilmiş kaçış kapıları açılmayan yangın merdiveni… Duvarların ağaçla kaplı olması nedeniyle çabucak yükselen alevlerin yine ağaç tavanı yakmasıyla çöken saç çatının enkazı… İnanılmaz ihmalleri tüm Türkiye'ye haykırmıyor mu?..

*  *  *

Haber yayıncılığı niçin yapılır?
İşte böyle durumlar için…
Çünkü bizim gibi insan hayatının değersiz olduğu ülkelerde sorumlu mevkidekiler, gerçeğin bir an önce ortaya çıkmasını değil, suçun sıradan birkaç kişinin üstüne yıkılarak kendi sorumluluklarının dikkatlerden uzak tutulmasını isterler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.395 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar