15 Temmuz, emperyalizmin maşası FETÖ’nün dinci-faşist kalkışmasıdır!..

AKP iktidarının dost sandığı FETÖ'nün ordu içinde yuvalanmasına göz yumduğunu söyleyen Şükrü Elekdağ, “TSK'nın genetik yapısını geleneklerini ve emir-komuta birliğini bozucu...

AKP iktidarının dost sandığı FETÖ'nün ordu içinde yuvalanmasına göz yumduğunu söyleyen Şükrü Elekdağ, “TSK'nın genetik yapısını geleneklerini ve emir-komuta birliğini bozucu nitelikteki önlemler, sorunu çözmeyeceği gibi yeni devasa sorunlar yaratır” diye uyardı.

Sevgili okurlarım,
FETÖ'cü hainlerin devleti ele geçirmek, bu olmazsa ülkemizi iç savaşa sürükleyerek bölmek amacıyla yaptıkları faşist-dinci darbe girişimi, toplumun her kesimince lanetlendi. Yenikapı'da milyonların katıldığı mitingde CHP ve MHP Genel Başkanları'nın da konuşma yapmaları, demokrasi tarihimizin kilometre taşlarından birini oluşturdu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP seçmeninin ağırlıkta olduğu alanda Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine, Atatürk'e, parlamenter sisteme, çoğulcu demokrasiye, yargı bağımsızlığına ve basın özgürlüğüne sahip çıkıldığı takdirde küresel kumpası bertaraf edeceğimizi söylemesi dikkat çekiciydi. Camiye, yargıya ve kışlaya siyaset sokulmaması için yaptığı çağrı da olumlu karşılandı.
Başarısız darbe girişimi, kendi halkını kurşunlayan, Gazi Meclis'imizi bombalayan FETÖ'cü hainlerin kökünün kazınmasının, bağımsızlığımız ve istikrarımız açısından yaşamsal önem taşıdığını gösterdi.
Ancak bu temizlik sırasında kurunun yanında yaşın da yanmaması ve mahkemelerin adalet ve evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde hareket etmeleri, Ergenekon ve Balyoz davalarında yapılan fahiş, trajik ve affedilmez hatalardan ders alınması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.395 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 111 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 413 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 331 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar