Yıldız yemekler

Şef Ömür Akkor, Anadolu’yu gezerek yazdığı ‘Komili Lezzet Seyahatnamesi’nin üçüncüsünü çıkardı. Kilis’in ‘zeytinyağlı kahke’sinden Kahramanmaraş’ın...

Şef Ömür Akkor, Anadolu’yu gezerek yazdığı ‘Komili Lezzet Seyahatnamesi’nin üçüncüsünü çıkardı. Kilis’in ‘zeytinyağlı kahke’sinden Kahramanmaraş’ın kabaklı yumurtasına, Harput’un ‘tepsi balcanı’nından Van’ın közlenmiş domates salatasına, Cizre’nin acılı bulgur pilavından Bingöl’ün ot kavurmasına kadar Anadolu yemeklerinin en özel tariflerinden oluşan kitap ciddi bir kaynak eser. Kitabın tanıtımı için Feriye’de düzenlenen gecede en çok yemekler konuşuldu.

Başta Divle Obruk Peyniri olmak üzere sunulan efsane peynirler harikaydı. Kuru patlıcan dolması, pastırma, kurutulmuş et derken hangisinden yiyeceğimizi bilemedik. Gecenin temasına uygun olarak türkü söyleyen Authentic Anatolian Project sahne aldı. Ama yine de tekrar etmek gerekirse organizasyonun yıldızı yemeklerdi.

‘FAME’ GELİYOR

Benim yaşımdakiler TRT2’de yayınlanan ‘Fame’ dizisinin “Fame, I’m gonna live forever” diye başlayan şarkısını hatırlar mutlaka. Daha sonra filmleri de çekilen dizi artık bir sahne müzikali. Dahası İstanbul’a kadar geliyor. ‘Fame’ müzikali 75. yılını kutlayan Yapı Kredi ana sponsorluğunda, 10-15 Aralık 2019 tarihleri arasında, Zorlu PSM’de sadece sekiz performans için şehrimizde olacak.

SEMT MEYHANESİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar