Top değil bağış

Pandemide müzisyenlerin sesini duyurmak için düzenlenen bir ‘challenge’ı Murat Kekilli başlattı, topu Yıldız Tilbe’ye attı. Malum, Tilbe’nin pasını ise ne Tarkan ne Gülşen aldı. Zaten müzisyenlerin...

Pandemide müzisyenlerin sesini duyurmak için düzenlenen bir ‘challenge’ı Murat Kekilli başlattı, topu Yıldız Tilbe’ye attı. Malum, Tilbe’nin pasını ise ne Tarkan ne Gülşen aldı. Zaten müzisyenlerin ihtiyacı olan böyle bir ‘challenge’ kampanyası mı Allah aşkına? Mesela ABD’de kapalı olan Broadway tiyatroları için Youtube’dan canlı yayınlanan bir gösteri düzenlendi.

Tina Fey sundu ve birçok ünlü hem online katılarak hem de bağış yaparak destek oldu. Milyonlarca dolar toplandı bu organizasyonla. Herkesin sorununu çözmese de en azından bazı yaralara merhem olmayı başardılar. Bizim müzisyenler için de zamanında gecede 150-200 bin lira kazanan şarkıcıların başı çekeceği bir bağış kampanyası gerekiyor. Öyle Twitter’dan, sanal top atmayla olacak iş değil.

100 PUANLA ŞAMPİYON

Son günlerde her şarkı liste başı, her şarkıcı da tüm zamanların en çok dinlenen popçusu falan. Rakamları farklı şekillerde yorumlayarak herkesin bir unvan sahibi olabileceği kategoriler yaratılıyor gibi geliyor bana. Erkeği, kadını; bir günde en çok dinleneni, bir haftada en çok tıklananı, yayınlandıktan sonraki bir saat içinde rekor kıranı vs. Zaten dijital platform sayısı kadar da zirve var. Hepsine birileri mutlaka tırmanıp çıkıyor.

Instagram hesaplarına bakıyorum, üst üste hem Hadise, hem Murat Boz hem de Edis ‘En çok’ ile başlayan bir şeyin birincisi olmuş. Herkes kazanan, herkes bir numara. Benim için önemli olan hiç numara yapmadan, bir şarkının hangi platformda kaç kez dinlendiğini gösteren rakamdır. Ama o kadar önemliyse liste başı olmak, Barış Manço gibi yapıp hepsine “10 puan, 10 puan, 10 puan, 100 puanla şampiyon” diyorum.

KAVGA, POLEMİK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 141 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar