Plaj önlemleri

Ukraynalı model Daria Kyryliuk’un Çeşme’deki The Beach of Momo’da darp edildiğini iddia etmesi, sevgilisinden dayak yediğinin ortaya çıkması, Şeyma Subaşı bağlantısı derken iki gün boyunca...

Ukraynalı model Daria Kyryliuk’un Çeşme’deki The Beach of Momo’da darp edildiğini iddia etmesi, sevgilisinden dayak yediğinin ortaya çıkması, Şeyma Subaşı bağlantısı derken iki gün boyunca heyecanlı bir dizi izler gibi olayları takip ettik. Üstüne Momo’nun da dahil olduğu 6 beach club’ın sosyal mesafe ihlalleri yüzünden 15 gün süreyle kapatılması bol reytingli sürpriz final gibi oldu.

Yaşananlardan bütün işletmelerin çıkarması gereken dersler var: 1. Otoparkından kumsalına, barından restoranına kadar tüm ortak alanlarda 7/24 çalışan, karanlıkta bile yüksek kaliteli görüntü çeken, ses kaydeden kamera bulundurmak şart. 2. Kapıdaki karşılayıcılar, güvenlik görevlileri ve garsonlar çok ama çok iyi eğitilmeli. İşletmeyi haksız duruma düşürecek en ufak bir hareket yapmamaları için uyarılmalı.

Alkol satılan bir mekanda müşterilerin her tür taşkınlığına sükunetle karşılık veremeyecek eleman çalıştırılmamalı. 3. Sosyal mesafe kurallarına sıkı bir şekilde uyulmalı. Müşterilere girişte bu konuda uyarılar yapılmalı ve kural ihlallerinde işletmenin konukları dışarıya çıkarma hakkı olduğu hatırlatılmalı. Tabii müşterinin de medeni davranması, çevreyi rahatsız etmemesi, sosyal mesafe kurallarına uyması ve en önemlisi mekanın şartlarını kabul ederek kapıdan girmesi gerekiyor.

İşletme sınırlı kapasitesini şampanyalar açtırıp, on binlerce TL harcayacak olan müşterileri ağırlamak için kullanmak istiyor olabilir. Onları tercih edip sizi içeri almıyorsa yani müşteri ayrımı yapıyorlarsa verilecek en iyi tepki kapısından bile geçmemek olacaktır. Bu kurallara uyulduğu sürece herkes kendine göre bir plaj mutlaka bulacaktır.

TEK KİŞİLİK REZERVASYON

Nişantaşı’ndaki Maçka Residences’ın altında bulunan Alancha, Anadolu mutfağını modern bir şekilde yorumlayan menüsüyle meşhurdur. Bu dönemde sadece yemekleriyle değil, ‘tek kişilik rezervasyon’ uygulamasıyla da büyük ilgi çekiyor. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımın burada düzenlediği davette 30 kişi kadardık. Özellikle terası tamamen kapatmak yaz sıcağında serin serin çok iyi bir fikir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 102 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 193 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 136 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar