Oyuncu alfa kuşağı

Malum gençlerin gözde mesleği artık doktorluk mühendislik değil, ‘influencer’lık. Yani hepsi gezip tozup, bunları Instagram’da paylaşma karşılığında para kazanmak istiyor. Ne güzel dünya! Bu...

Malum gençlerin gözde mesleği artık doktorluk mühendislik değil, ‘influencer’lık. Yani hepsi gezip tozup, bunları Instagram’da paylaşma karşılığında para kazanmak istiyor. Ne güzel dünya! Bu mesleğin başka bir türlüsü de ‘gamer’lık, yani oyunculuk. Siz bilgisayarda oyun oynarken insanlar sizi izleyecek, siz de bundan para kazanacaksınız.

Bu da çok güzel! E-spor denilen bu oyunların dünyada 600 milyon seyircisi var. Oyuncuların ise çoğunluğu 14-17 yaş arasında. Forbes dergisinin verilerine göre dünyanın en zengin gamer’ı 29 yaşındaki Tyler Blevins’in serveti 17 milyon dolar! Oturduğun yerden bu parayı kazanmak çekici olsa gerek.

Elektronik oyun ekipmanı satışı konusunda uzmanlaşan incehesap.com’un kurucu ortağı Nurettin Ezen e-sports etkinliklerine destek verdiklerini ve bizden de ünlü gamer’lar çıkabileceğini söylüyor. Erzen “Bugün ülkemizdeki aktif e-sporcular, ağırlıklı olarak 1995 yılı sonrasında doğan Z kuşağından oluşuyor.

Ancak arkalarından yepyeni bir nesil geliyor: Alfa kuşağı. Yalnızca e-sporcuların değil, sektör etrafında yepyeni meslekler edinenlerin de yükselmesine tanıklık edeceğiz” diye düşünüyor.

TELEFONLARCA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 141 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar