Misafirim var

Uzun zamandır köpek araştırıyor, nasıl bir tane sahiplenebilirim diye planlar yapıyordum. Ama yalnız yaşayan ve ilk kez bir köpekle ev arkadaşlığı yapacak biri olarak önce geçici yuva olmaya karar verdim....

Uzun zamandır köpek araştırıyor, nasıl bir tane sahiplenebilirim diye planlar yapıyordum. Ama yalnız yaşayan ve ilk kez bir köpekle ev arkadaşlığı yapacak biri olarak önce geçici yuva olmaya karar verdim. Instagram’da çok kolay bulabileceğiniz ‘Kurtaran Ev’in sitesinde aday olarak form doldurdum. Köpek sahiplenmenin ve geçici yuva olmanın bazı şartları var.

Zor durumdaki bir köpeği kurtarmaya çalışırken, hayvanı daha da zor şartlara maruz bırakmamak için bu onay koşulu fazlasıyla gerekli. Sağ olsunlar başvurumu kabul ettiler. Hadımköy’de bakılan 200 köpekle tanışmaya gitmek için hazırlık yaparken, kaderin benim için başka planları vardı. Bir hayvanseverin Twitter paylaşımından Ayazağa’da bodruma ve bahçeye zincirlendiği için 10 gündür ağlayan bir köpekten haberimiz oldu.

Konuya dahil olan Patider’in de onayından geçtikten sonra Tommy isimli dünya güzeli 8 aylık bir çocuğu zincirinden kurtardık. Bir haftadır Tommy ile baş başayız. Cinsi Macar av köpeği Vizsla (Vizla ya da Vijla diye okunuyor). Tuvalet eğitimi tam. İnsanlara aşık. Çekingenliğini de çabucak atlattı. Parkımızda mahalledeki köpeklerle atıştı, kaynaştı. Bir süre daha benimle kaldıktan sonra ömürlük yuvasına kavuşacak inşallah. Uzun süre sorumluluğunu alamayacak olsanız bile bir köpeğe geçici yuva olabilirsiniz. Kurtarılmayı bekleyen çok can var.

HEYMYPET.COM

Evde bir köpek misafir olunca internette ne kadar kaynak varsa okumaya başladım. Karşıma çıkanlar arasında ‘heymypet.com’ kadar geniş bir site görmedim. Başlıklar kedi, köpek, kuş, balık, kemirgen ve sürüngenler olmak üzere ayrılmış.

Siteyi inşa edenler kendi tanımlarıyla “Yaşadığı dünyayı hayvanlarla paylaştığı için kendini çok şanslı hisseden ve onlara bayılan bir grup insan”. Amacı hayvanseverlerin hayatını kolaylaştırmak olan ‘heymypet’ ekibi “Hikayemizde veterinerler ve tecrübeli pet sahipleri bize eşlik edecek. Niyetimiz, bilgiyi doğru kaynaktan, en keyifli haliyle size ulaştırmak” diyor. Bunu da başarılı bir şekilde yürütüyorlar. Sitede güncel haberler ve çok geniş bir içerik yelpazesi var. “Agresif, korkmuş veya utangaç köpeklere nasıl yaklaşılır?”, “Kediler neden lazerle oynar?” ve “Kuşum nasıl kilo alır?” gibi bilgi dolu yazıları ise benim favorim oldu. heymypet.com’u Instagram ve Twitter’da da takip edebilirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 141 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar