Köy yanıyor...

Yurdun dört bir yanında ormanlar yanarken birtakım Instagram insanları hâlâ yemeklerden partilerden eğlenceli kareler paylaşıyordu. Bazıları takipçilerinin uyarısıyla araya “Manavgat yanıyor” temalı...

Yurdun dört bir yanında ormanlar yanarken birtakım Instagram insanları hâlâ yemeklerden partilerden eğlenceli kareler paylaşıyordu. Bazıları takipçilerinin uyarısıyla araya “Manavgat yanıyor” temalı hikayeler aldı. Ardından bir kadeh tokuşturma geldi. Hop “Bunu yapanlar kendileri de yansın” caps’i düştü ekrana. Sonra da böyle bir günde mutluluk ve eğlence dolu paylaşımlar yaptıkları için aldıkları eleştirileri ‘duyar kasmak’ olarak nitelediler. Ardından “Biz bağış yaptık şekerim. Sen ne yaptın”a döndü iş. Yani diyor ki “Parası neyse verir, ormanlar yanarken ben şampanya kadehimi kaldırırım kardeşim!” Peki ne olması gerekiyordu? Kimse kimseye evine dön çabuk demedi. Eğlencene, yemeğine, şampanyana devam edip, fotoğraflarını çekip ertesi gün paylaşabilirdin mesela. Böylece arada paylaşılan “Türkiye yanıyor” caps’leri dalga geçildiğimiz hissini vermezdi.

GALEYANA GELMEYİN

TERÖRCÜLER BİLİMCİLERE KARŞI

Yangınların sebebine dair iki ayrı teori var. Biri terör örgütleri tarafından çıkarıldığı, diğeri ise sıcak dalgası sonucu ormanların alev aldığı. İkincisini savunanlar NASA’nın yangın haritasını paylaşıyor. Yangın ekolojistleri “Aynı anda nasıl birçok yerde yangın çıkar”, “Bir yangın 100 metre öteye nasıl sıçrar” gibi soruları bilimsel bir şekilde açıklıyor. Diğerini savunanların delili ise sahip oldukları “Düşmanlarımız bunu yaptı” inancı.

Yani bir tarafta bilimsel açıklamalar, diğer tarafta duygusal bir durum var. Aralarında Işın Karaca’nın ve hatta meslektaşlarımın da olduğu birçok sosyal medya kullanıcısı drone’la çekilmiş bir orman kundak videosu yayınlayıp takipçilerini galeyana getirdi. Bu görüntülerin 1 yıl önce Kuzey Irak’ta çekilmiş olduğu ortaya çıksa da kimse videoyu kaldırmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 193 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 137 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar